Åka timmerflotte? 1- 7 dygn

Standard

En av de mer udda semesterupplevelserna som går att uppleva i Värmland är att åka timmerflotte. Det är bland annat företaget ”Vildmark i Värmland” som anordnar detta sätt att verkligen komma nära naturen.

Att åka timmerflotte är behagligt och rofyllt men ändå spännande. Flotten flyter sakta medströms i 1-3 km i timmen så det är långt från forsränningens action. Att åka med en dag på flotten innebär en skön paus från allt vad stress och jäkt heter och det enda man kan göra är att ”flyta med”.

De som vill göra det lite mer äventyrligt väljer betydligt längre utflykt. Just det ovan nämnda företaget erbjuder flottfärder upp till 7 dagar. Deltagarna kan välja mellan att flyta med i strömmen 5 mil eller 10 mil. Väljer man däremot den längre sträckan får man räkna med att flyta varje dag. Men självklart beror det på väder, vind och hur snabbt strömmen flyter.

Väljer man däremot att bara flyta 5 mil finns tid till små utflykter, sovmorgon och ett lite lugnare tempo. Varför inte ta den medföljande kajaken och göra en liten paddelutflykt en dag? Oavsett får man se naturen från sin bästa sida – i alla fall så länge som det inte regnar.