Nära till Bollebygd

Standard

sea-nature-sunny-summer

I samma region som Bollebygd kan man hitta en hel del trevliga platser att besöka. Allt från kommunens egna badplatser till de närmaste storstäderna.

Här i Bollebygd kan du uppleva naturen på nära håll. Nolån och Sörån ger en vacker landskapsbild med djur och växter som trivs vid vattnet. Vintertid kan du nyttja elljusspår och motionsspår till längdåkning som även Hulta golfklubb erbjuder under vintern.

Kommunen har sju härliga badplaster som är perfekta att besöka så här under sommaren. Alla är såklart väldigt fina i sin egen rätt, men några har även fått ökad standard tack vare intresseföreningar.

Efter du upplevt lugnet i Bollebygd kanske ett besök i Göteborg känns passande. Bo på hotell i Göteborg och åk till Liseberg för en skarp kontrast till naturupplevelsen. Här kan du åka ber- och dalbana, åka karuseller och spela spel. Du kan även shoppa och besöka kaféer och restauranger, eller varför inte strosa runt i någon av de vackra trädgårdarna eller se en konsert. Göteborg är staden med många möjligheter till upplevelser.

På andra sidan om Bollebygd hittar vi Borås med sin härliga småstadscharm trots att den faktiskt är den 14:e största tätorten i Sverige. Borås har allt man kan förvänta sig av en storstad som shopping, museum, restauranger och uteställen. En av de mest kända landmärkena i staden är Walking to Borås, en nio meter hög staty av Pinocchio som invigdes den 16 maj 2008. Detta var också del av den fösta av Borås internationella skulpturbiennalman, en skulpturutställning som hålls vartannat år.

För mer information om Bollebygd och kommunens närliggande områden kan man höra av sig till turistinformationen där de kan svara på alla möjliga frågor man kan tänka sig undra över.